• 150 wijnen uit meer dan 30 wijndomeinen
  • super veilige online betaalmogelijkheden
  • leveringen tegen scherpe maar eerlijke prijzen
  • kortingen tot 5% vanaf 6 flessen
Maart 2023

De verschillen tussen oude en nieuwe eiken vaten bij de rijping van wijn

Een kelder gevuld met rijen vaten is een iconisch beeld, populair op websites van wijnhuizen en Instagram-feeds van reizigers. De werelden in deze houten vaten zijn echter niet homogeen. Elk vat heeft een eigen leven, speciaal gekozen om bij te dragen bij de kwaliteit van de uiteindelijke wijn. Een belangrijke factor is de leeftijd van het hout. Wijnmakers hebben het vaak over nieuw eik, oud eik of neutrale eik. Wat zijn de verschillen?

Lees meer »

Hoe bijen de wijngaard beïnvloeden: de bij treedt in de schijnwerpers

De druiven die wij voor wijn telen hebben technisch gezien geen bijen nodig. In feite is de gecultiveerde "gewone" wijnstok, bekend als de Vitis vinifera, tweeslachtig, wat betekent dat hij bloemen heeft met functionele stampers (die fungeren als eierstokken) en meeldraden (die stuifmeel produceren), waardoor deze wijnstokken zichzelf bestuiven.

Lees meer »

2023: belangrijkste wijntrends in 2023 en de volgende jaren

Uit de IWSR-analyse blijkt dat de uitdagingen op lange termijn blijven bestaan, maar de premiumisering gaat door en er zijn tekenen van een post-Covid heropleving in sommige markten. Het IWSR is de meest betrouwbare, accurate en meest gebruikte bron voor trends in alcoholische dranken ter wereld.

Lees meer »
Februari 2023

Wijnen uit Patagonië: Argentinië is meer dan enkel Mendoza

Patagonië is het meest zuidelijke wijnbouwgebied van Zuid-Amerika. Hoewel het een van 's werelds minst voor de hand liggende plaatsen voor kwaliteitswijnbouw is, heeft dit woestijngebied - met zijn koele, droge klimaat - zich goed bewezen voor de productie van elegante rode wijnen van Pinot Noir en Malbec.

Lees meer »

La Terre des Ondines: een eco-participatief project van Jérémy Onde

Jérémy Onde, wetenschapper van opleiding, nam de wijngaarden van zijn vader over, richtte zijn eigen wijndomein op en begon in 2002 zijn eigen wijn te produceren: domein les Ondines was geboren. In 2012 schakelde hij zijn wijngaard van 60 ha om naar biologische landbouw, waarvan hij Côtes-du-Rhône, Villages en Vacqueyras maakt. Zeer geëngageerd heeft het domein agromilieumaatregelen genomen: aanplant van hagen, overschakeling op biodynamische landbouw en de aankoop van een kleine kudde schapen voor de eco-pastorij in de wijngaard.

Lees meer »